Gratis muntjes Zomerkermis Alkmaar voor kinderen van minima

Foto: Wim Meijer Fotografie

Om ook kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben te laten genieten van de komende zomerkermis heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om deze kinderen ieder zes gratis kermismuntjes te geven.

Het gaat om kinderen van gezinnen met een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimum en wonend in de gemeente Alkmaar en in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. Het grootste deel van die gezinnen is bij de gemeente geregistreerd en ontvangt automatisch bericht via de Alkmaarpas over de gratis kermismuntjes. Het tegoed is vanaf 23 juli zichtbaar.

Waar ophalen
Met de Alkmaarpas zijn de kermismuntjes op te halen tijdens de reguliere spreekuren van de Alkmaarpas aan de Gedempte Nieuwesloot 50. De spreekuren zijn op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Ophalen kan tot uiterlijk donderdag 29 augustus en de muntjes kunnen tot en met 31 augustus op de kermis worden uitgegeven. Daarna is er geen mogelijkheid meer om het tegoed in te wisselen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.

De Alkmaarse zomerkermis staat van 23 augustus tot en met 1 september in de stad.

Reacties