Zomeravondconcert Grote Kerk Alkmaar met Duitse organist Albrecht Koch

Foto: TAQA Theater De Vest

Op woensdagavond 7 augustus brengt de Duitse organist Albrecht Koch een gevarieerd programma op twee orgels tijdens het Zomeravondconcert in de Grote Kerk in Alkmaar.

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 10 juli en 11 september. De editie van woensdagavond 7 augustus wordt verzorgd door de Duitse organist Albrecht Koch (Freiberg). Hij bespeelt beide orgels in de kerk en brengt werken van o.a. Kindermann, Danksagmüller, Buxtehude, Schumann en Bach.

Gevarieerd programma
Naast oude liturgische muziek op het koororgel van de Zuid-Duitsers Buchner en Kindermann en Sweelinck’s leerling Scheidt speelt Koch een eigentijdse compositie van de Lübeckse organist Franz Danksagmüller. Vervolgens speelt hij op het grote orgel oude muziek uit Noord-Duitsland van Böhm en Buxtehude. Na de pauze speelt hij romantische muziek uit huize Schumann en hij besluit zijn concert met de bekende virtuoze F-dur Toccata van J.S. Bach in de versie van diens lievelingsleerling Johann Ludwig Krebs.

Over de organist
Albrecht Koch werkt als cantor en organist in de Lutherse kathedraal in Freiberg/Saksen. Hij studeerde kerkmuziek in Leipzig en volgde diverse studies koorrichting. Na zijn studies was hij assistent van de muziekdirecteur van de universiteit van Leipzig. Hij treedt op in concerten en cantate-kerkdiensten met beroemde ensembles als het Philharmonic Kammerorchester van Dresden, het Dresden Barockorchester en de Vienna Akademie. Hij is benoemd tot Church Music Director van het bisdom Freiberg, vertegenwoordigt de stad Freiberg in de vereniging European Cities of Historical Organs (ECHO) en is president van de Gottfried Silbermann Society.

Entree
U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,50. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Heeft u 4 concerten in uw online winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis!

Kaasmarktconcert vrijdag 9 augustus
Gedurende de zomermaanden verzorgen nationale en internationale organisten elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel. Op vrijdag 9 augustus worden de orgels bespeeld door Mari Fukomoto (Japan).

Reacties