Gouden start voor Nederland tijdens EK Wielrennen in Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nederland is het EK Wielrennen in Alkmaar goed gestart. Op het nieuwe onderdeel Mixed Relay, wat staat voor gemengde ploegentijdrit, wist de Nederlandse ploeg goud te veroveren.

Op het parcours met een lengte van 22,4 kilometer lieten de Nederlandse heren en dames Duitsland 14 tellen achter zich. De derde plaats was voor de Italiaanse formatie, die bijna anderhalve minuut op de Nederlanders moest toegeven.

De Nederlandse ploeg bestond uit Bauke Mollema, Ramon Sinkeldam, Koen Bouwman, Amy Pieters, Riejanne Markus en Floortje Mackaij.Mixed Relay
Het onderdeel Mixed Relay stond dit jaar voor de eerste keer op het programma van het EK. Iedere ploeg bestond uit 3 heren en drie dames, waarbij eerst de heren op het Waagplein van start gingen. Na het afleggen van hun 22,4 kilometer werden ze, nadat de tweede renner van de heren over de finish aan de Kanaalkade was gekomen, afgelost door de drie dames, die op hun beurt hun rondje mochten draaien. Na binnenkomst van de tweede dame werden de tijden van de heren en dames bij elkaar opgeteld.Marianne Vos vooraf afgehaakt
Het was uiteindelijk de oranje-formatie die met een totale eindtijd  van 52 minuten en 48 seconden het goud voor zich opeiste. Een opvallende prestatie voor een team waarbij, met name bij de dames, vooraf enkele bekende namen afhaakten, waaronder Marianne Vos, wiens plaats succesvol werd ingenomen door Floortje Mackaij.

Haarspeldje in, nagels gelakt… klaar voor de start!

Voor Nederland komen dan aan de start: bij de heren Sebastian Langeveld, Jos van Emden en Dylan van Baarle. Bij de dames zijn dat Ellen van Dijk, Lucinda Brand en Riejanne Markus.

Hieronder nog een foto-impressie van de Mixed Relay van vanmiddag

Reacties

Cookieinstellingen