Showman’s Fair komend weekend in Alkmaarder Hout

Foto: Showman’s Fair

Showman’s Fair komt naar Alkmaar! Na eerdere edities in Weesp, Zwolle, Utrecht en Perth (Australië) strijkt het theaterfestival op 16, 17 en 18 augustus neer in De Hout. Vanaf 14.00 uur kan iedereen er genieten van een bruisend festival met een sfeer van cirque fantastique.

Toegang tot het terrein is gratis. Vervolgens kun je voor een miniprijsje naar talloze voorstellingen, improvisaties en experimenten in prachtige circustenten. Showmannen en –vrouwen, bekende en lokale podiumhelden, theater, dans, film, muziek, verrassende acts, kunst, lekker eten en drinken: allemaal onderdelen van een verleidelijk festivalspektakel.

Volop optredens
Het programma is heerlijk divers met een mix van (inter)nationale acts én lokaal talent. TAQA Theater De Vest geeft een tipje van de sluier met korte acts en impressies van o.a. Mylou Frencken, De Kift, Lavalu, Andries Tunru en ‘gedachtenlezer’ Timon Krause. Karavaan komt met drie prachtvoorstellingen uit eerdere Karavaanedities. Artiance geeft een podium aan lokaal talent zoals Theatergroep ZwartGat. Filmhuis Alkmaar draait de film ‘Swat The Crook’ van Harold Lloyd uit de tijd van de stille film, het Regionaal Archief historische circus & kermisbeelden uit Alkmaar. Podium Victorie zorgt voor optredens van aanstormende artiesten waaronder Nona en Subterranean Street Society.

Voor iedereen
Showman’s Fair Alkmaar is voor iedereen: zowel uitgaanspubliek als gezinnen met kinderen of mensen die houden van een sfeervolle, gezellige zomerdag en -avond in het park. Met een drankje en een hapje luieren op een sfeervol terrasje tussen de tenten. Ondertussen betreedt de Voorleesprinses de Bibliotheek On Tour-tent, kunnen kinderen portrettekenen met het Stedelijk Museum Alkmaar en lopen twee knuffelkonijnen ‘Bobbie en Biebie’ van Kunstuitleen Alkmaar ook rond over het terrein.

Van vlooientheater tot artiesten op grote hoogte en van burlesque danseres tot theaterdier. In de avond schuiven artiesten en publiek gezamenlijk aan de lange tafels voor een heerlijke maaltijd van STOER. Iedere festivaldag sluit rond 21.30 uur af met een gratis live optreden, van o.a. Toeters en Bellen, Los Meszcales en Orchestre Partout. Als dat geen feest wordt…

Openingstijden:

  • 16 augustus 14.00 – 22.30 uur
  • 17 augustus 14.00 – 22.30 uur
  • 18 augustus 14.00 – 20.00 uur

Gratis entree. Voorstellingsmuntjes: € 3,- per stuk. Het evenement is rolstoeltoegankelijk.

Meer informatie via de website: www.showmansfair.nl

Reacties

article
16349
Showman’s Fair komend weekend in Alkmaarder Hout
Showman’s Fair komt naar Alkmaar! Na eerdere edities in Weesp, Zwolle, Utrecht en Perth (Australië)
https://alkmaar.nieuws.nl/algemeen/16349/showmans-fair-komend-weekend-in-alkmaarder-hout/
2019-08-14T13:23:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/10/2019/08/14132252/fair.jpg
Showman’s Fair
Algemeen, Cultuur, Gemeente, Nieuws