Lichtjesavond Alkmaar kleurrijk spektakel op en rond de grachten

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zaterdag 31 augustus werd in Alkmaar voor de 6e keer de Lichtjesavond georganiseerde, een kleurrijk en feestelijk spektakel zowel op het water als op de kades, waar duizenden toeschouwers het de circa 190 bootjes bewonderden en toejuichten.

Het was voor het zesde achtereenvolgende jaar dat Lion’s Club Alkmaar de Lichtjesavond organiseerde. Je kunt dus zeker spreken van een ‘blijvertje’ waarbij de belangstelling, ook vanuit de omliggende regio, nog altijd toeneemt.

Dit jaar waren het maar liefst 190 boten en bootjes die deelnamen deel aan de feestelijke vaartocht door de grachten van Alkmaar. Honderdnegentig boten waarbij in sommige gevallen de creativiteit hoogtij vierde en er sprake was van bonte creaties. En dan hebben we het niet alleen over de boten, maar vaak ook over de opvarenden.Startpunt van de vaartocht was weer traditiegetrouw de Turfhaven waar alle boten eerst verzamelden en de sfeer met de nodige muzikale ondersteuning werd opgevoerd naar het hoogtepunt om 20.30 uur in de vorm van een scheepstoeter die het startsignaal gaf voor de tocht door en rond Alkmaar.

Geld inzamelen
De Lions Club is de Alkmaarse lichtjesavond ooit begonnen om, net zoals al hun activiteiten, geld in te zamelen voor lokale goede doelen. En dat is zeer succesvol gebleken. Dit jaar was dat goede doel Stichting Help-Elkander, een stichting die het mogelijk maakt om gezinnen, die rond moeten komen van een te klein budget, een weekje op vakantie te gaan. Een week om even te ontsnappen aan de dagelijkse zorgen en zo het gezin een onvergetelijke herinnering te geven.Voorgaande jaren lag de opbrengst van Lichtjesavond tussen de acht- en de tienduizend euro. Bij publicatie van dit bericht was de opbrengst van dit jaar nog niet bekend, maar Alkmaar.Nieuws.nl zal daar in een later bericht zeker nog aandacht aan besteden.

Uitgebreide foto-impressie
Bij de Lichtjesavond was ook Nieuws.nl-redacteur/fotograaf Wim Meijer aanwezig. Hij maakte onderstaande uitgebreide foto-impressie. De foto’s zijn vrij downloadbaar en ook (met bronvermelding) vrij te gebruiken.

Reacties