Wat in ’t vat zit…

Foto: Wim Meijer Fotografie

Alkmaars Biermuseum: iedere Alkmaarder komt er bijna wekelijks, zo niet dagelijks langs. En de Alkmaarders die er even bij stilstaan doen dat meestal om even een ‘Boombiertje’ te pakken. Maar wie stapt er ook echt bij het Biermuseum naar binnen? Alkmaar.Nieuws.nl deed dat wel!

Kijk, daar staan we niet bij stil, hoe dat pilsje, ooit een veldje met gerst, zo heerlijk helder in ons glas terechtgekomen is. Wel, daar zijn heel wat handjes aan te pas gekomen. Alleen tegenwoordig net iets minder handjes dan vroeger. Daar kun je alles over te weten komen in Nationaal Biermuseum De Boom in Alkmaar.Het museum vertelt vooral de geschiedenis over het bier maken gedurende de afgelopen 200 jaar. Het museum is gevestigd in het 17de eeuwse pand van de vroegere bierbrouwerij De Boom. Deze brouwerij heeft meer dan 100 jaar bestaan (van 1647 tot 1749) en was één van de grootste bierbrouwerijen van Alkmaar.

Onder in het museum op de hoek van de Houttil vind je Proeflokaal de Boom. Het is de ideale plek om nader kennis te maken met een breed assortiment aan Nederlandse biersoorten, en met het Alkmaarse Boombier in het bijzonder.

Hieronder een foto-impressie van het Nationaal Biermuseum De Boom

Reacties