Meer bezoekers Alkmaarse binnenstad maar toch meer winkelleegstand

De Laat - investering om aantrekkelijker en groener te maken
Foto: Wim Meijer Fotografie

Alkmaar doet ’t goed als het gaat om het aantal bezoekers van de binnenstad. Alkmaar is een van de weinige steden die een stijgende tendens laat zien. Des te opvallender is het dat ondanks die hogere bezoekersaantallen de winkelleegstand toeneemt. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van makelaarskantoor Kuijs Reinder Kakes.

(Bronnen: Kuijs Reinder Kakes/NH Nieuws)

Uit het jaarlijks terugkerende onderzoek blijkt dat ondernemers terughoudend zijn om nieuwe ruimte te huren of te kopen in de binnenstad van Alkmaar. In vergelijking met vorig jaar is bijna 2500 meer vierkante meter winkelruimte beschikbaar. Dat is onder andere te merken  in winkelstraat De Laat. “We zien veel leegstand in deze straat”, vertelt makelaar Sander Caldenhove aan mediapartner NH nieuws. “Er staan hier 25 panden leeg en dat gaat zich niet zomaar oplossen.”

(foto: Wim Meijer Fotografie)

Onder die panden ook een echte ‘grote jongen’ in de vorm van het voormalige pand van V&D. Het pand uit 1925 gaat binnenkort op de schop en moet ruimte gaan bieden aan meerdere huurders.

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuews met meer over de winkelleegstand en diverse interviews met o.a. Sander Caldenhove van makelaarskantoor Kuijs Reinder Kakes

Reacties

Cookieinstellingen