Woonlasten Alkmaar behoren opnieuw tot laagste van Nederland

Foto: Pixabay

Komend jaar behoren de woonlasten in Alkmaar  tot de laagste in Nederland. Die conclusie kan worden getrokken na de presentatie van de gemeentelijke begroting voor 2020.

(bron: VVD)

Ondanks een lichte stijging van de rioolheffing (2,1%) en de afvalstoffenheffing (2,7%) blijven de inwoners van de gemeente Alkmaar relatief weinig betalen. Van de veertig grootste gemeentes betalen alleen de bewoners van Den Bosch en Den Haag minder.

“Dat de begroting sluitend is gekregen, met het behoud van de lage woonlasten, is een knap staaltje werk van wethouder Pieter Dijkman”, aldus de VVD Alkmaar op hun website. “Het Rijk kort namelijk op de uitkering uit gemeentefondsen, wat de nodige uitdagingen met zich meebracht. Terwijl het Rijk geld overhoudt op de Rijksbegroting, worden de gemeenten gekort op de uitkeringen uit het gemeentefonds”, aldus Dijkman op de situatie.

Ondanks de kritiekpunten kan de Alkmaarse VVD instemmen met de gepresenteerde begroting. “Wij hebben u namelijk tijdens de verkiezingen beloofd dat de woonlasten wat ons betreft blijvend laag moeten blijven, maar dat het voorzieningsniveau op peil moet blijven. Naast de lage woonlasten en het verminderen van de schuldpositie wordt er ook geïnvesteerd in duurzaamheid”, aldus de VVD.

Reacties

Cookieinstellingen