Ook dak boven hoofdtribune AFAS Stadion onveilig

Foto: Charles Duijff

AZ gaat ook het dak boven de hoofdtribune van het AFAS Stadion vervangen, zo heeft de Eredivisie-club dinsdag bekendgemaakt. In navolging van de rest van het stadion blijkt uit onderzoek dat ook dat deel onveilig is.

(Bronnen: AZ/NH nieuws)

Het stadion van AZ is al sinds augustus niet meer in gebruik, toen tijdens een storm een deel van het dak instortte. Begin deze maand werd al begonnen met het verwijderen van driekwart van het dak van het stadion.

De hoofdtribune werd nader onderzocht door Royal HaskoningDHV en ook de constructie van dat dakdeel blijkt dus niet sterk genoeg. Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden op de hoofdtribune worden gestart en afgerond.

“We stellen de veiligheid van onze fans en bezoekers voorop en nemen dus geen enkel risico. Daarom hebben we besloten om zo snel mogelijk ook het dak boven de hoofdtribune te vernieuwen”, aldus algemeen directeur Robert Eenhoorn op de site van AZ.

AZ speelt de thuiswedstrijden voorlopig in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag en meldde eind september dat het hoopt om medio december weer in eigen stadion te kunnen spelen. Dat plan lijkt vanwege de aanpak van het dak boven de hoofdtribune te moeten worden uitgesteld.

Reacties