Vleermuizen in Huize Westerlicht ‘bat news’ voor Noordwest Ziekenhuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

Stichting ‘Red de Hout’ klimt hoog in de boom na ontdekking vleermuizen en eist onmiddellijke renovatiestop van Huize Westerlicht.

ALKMAAR – De stichting Red de Hout wil dat de renovatie van Huize Westerlicht direct wordt stopgezet, nu er in het pand vleermuizen zijn gevonden. Dat melden mediapartner NH Nieuws en Alkmaar Centraal. Het pand wordt momenteel verbouwd, zodat er later leslokalen en kantoren van het Noordwest Ziekenhuis in kunnen komen.

Deze woensdag werden er echter vleermuizen in het pand ontdekt en het is bij wet verboden om de dieren te verstoren. De stichting heeft de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord laten weten dat de bouw moet worden stilgelegd. Dat had Red de Hout al eerder gevraagd, maar toen werd er niet geloofd dat er daadwerkelijk vleermuizen in het pand zaten.

“Het werd na overleg tussen de Omgevingsdienst en Noordwest ontkend, zodat de werkzaamheden doorgang konden vinden, aldus de Omgevingsdienst”, zegt voorzitter Johan Vos van de stichting. Het is onbekend wat er nu gaat gebeuren.

Reacties