Nieuwe maatschappelijke sportcoaches opgeleid in Alkmaar

Foto: Life Goals Nederland

Onlangs startten meerdere personen in Alkmaar met de officiële cursus ‘Maatschappelijke Sportcoach’ van Life Goals Nederland. Onder regievoering van Stichting Sport-Z en in samenwerking met diverse zorgpartners is de Alkmaarse afdeling van Life Goals versterkt met maar liefst zeven coaches.

Deze nieuwe coaches zullen zich actief inzetten voor Life Goals Alkmaar, een programma waarbij kwetsbare doelgroepen in de samenleving in beweging worden gebracht. De coaches verzorgen momenteel trainingen op maandag (10.30-11.30 uur) en vrijdag (15.30-16.30 uur) op de sportvelden van v.v. Kolping Boys.

Stichting Life Goals Nederland
De methodiek van Stichting Life Goals Nederland is gebaseerd op het in beweging krijgen van kwetsbare doelgroepen, en zo sport in te zetten als middel om deelnemers te versterken op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen.

Sport-Z herkende zichzelf in de missie van deze stichting en heeft met behulp van diverse samenwerkingspartners (Reakt, Actief Talent, Exodus, Brijder Stichting, Leger des Heils, RCO de Hoofdzaak, v.v. Kolping Boys en sinds kort ook GGZ NHN) en financiering vanuit het Oranje Fonds en ZonMW het project naar Alkmaar weten te halen. En al met succes, daar waar 7 september de officiële kick-off plaatsvond worden de trainingen nu al goed bezocht. Het Alkmaarse team wist zelfs al tweemaal de Fair Play prijs te winnen tijdens landelijke festivals, een prijs die hoog aangeschreven staat bij deze evenementen. Daarnaast tekende onlangs GGZ NHN het convenant en sluit hierbij aan bij de krachtige samenwerking waar Life Goals Alkmaar haar succes aan te danken heeft.

Reacties