AZ door het oog van de naald

Ferdy Druijf helpt met twee doelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Partizan Alkmaarders alsnog de winter door in Europa League.

(bronnen: NH Nieuws / AZ)

Door twee doelpunten in de slotfase van de wedstrijd tegen Partizan Belgrado heeft AZ zich op de valreep toch nog geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Alkmaarders. In de beginfase van de wedstrijd was AZ duidelijk de bovenliggende partij, totdat na een kwartier spelen Partizan toch de leiding nam door een doelpunt van middenvelder Astano. En een kwartier later werd het nog erger toen doelman Bizot de bal ongelukkig inspeelde op Teun Koopmeiners, die de bal verspeelde, waarna Seydouba Soumah voor Partizan de 0-2 kon inschieten.

In de loop van de tweede helft leek een dramatische aftocht van de Alkmaarders aanstaande. Nadat Oussama Idrissi in de zeventigste minuut de bal snoeihard op de onderkant van de lat had geschoten en vervolgens ook nog Myron Boadu het veld moest verlaten na een tweede gele kaart vanwege een schwalbe in het strafschotgebied van Partizan, leek het Europese avontuur van AZ verleden tijd.

Dat een wedstrijd pas is gespeeld na het laatste fluitsignaal werd gisteravond echter nadrukkelijk bewezen. In de 87e minuut van de wedstrijd was het invaller Ferdy Druijf die de Alkmaarse hoop op succes terugbracht door de aansluitingstreffer binnen te koppen.

Met nog 3 minuten officiƫle speeltijd en nog 7 minuten blessuretijd zette AZ alsnog een offensief in dat eerst leidde tot opnieuw een schot op de paal door Idrissi en even later toch nog tot de bevrijdende tweede treffer van opnieuw Ferdy Druijf.

Door de 2-2 heeft AZ zich nu definitief geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League.