Smaakvolle foto-expositie: professionele koks uit de regio geportretteerd

Foto: Smaakvol Noord-Holland - aangeleverd

Professionele koks uit de regio geportretteerd door fotograaf Bas Alderlieste; opbrengst veiling portretten na afloop expositie naar Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

ALKMAAR – In Waterkant Alkmaar, de culturele hotspot naast de Vlielandbrug in Alkmaar Noord, vindt in de maand februari een expositie plaats over chef-koks in Noord-Holland: SmaakMeesters. Op de vijf zaterdagen in die maand zijn er verschillende evenementen die in het teken staan van koken en lekker eten.

Smaakvol Noord-Holland is een podium voor creatieven en biedt een platform aan onder meer horeca-ondernemers en aanverwante bedrijven. Het is opgericht door Gideon Teubl die op deze wijze zijn langdurige horeca- en marketingervaring deelt. Afgelopen jaar heeft hij samen met fotograaf Bas Alderlieste elf professionele koks uit de regio geportretteerd. Tijdens de expositie gaat Gideon met hen in gesprek over hun werk en hun inspiratie. Zo kan het publiek kennismaken met de chef en hun culinaire ideeën.

Kijkje in de keuken
Er is tijdens de expositie niet alleen veel te zien, maar ook veel te ruiken, te proeven en te doen. Op de vijf zaterdagen in de maand februari zijn er verschillende evenementen, waaronder diners bereid door chef-kok Jeroen Klepper en Kai Kloss, een buffet bereid door chef-kok Naomi Nieuwenhuis en tijdens de streekproductenmarkt worden o.a. kookdemonstraties gegeven met Noord-Hollandse streekproducten. Die dagen zijn verschillende producten te koop en kunnen de bezoekers de gerechten ook proeven.

Veiling foto’s
De elf portretten van afgelopen jaar worden na afloop van de expositie geveild. De opbrengst daarvan gaat naar het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Toegang en locatie
De toegang tot de expositie en Noord-Hollandse streekproductenmarkt is gratis, voor de diners en het buffet kan gereserveerd worden via www.smaakvolnh.nl/menukaart.

Waterkant Alkmaar is ondergebracht in het voormalige pand van Rijkswaterstaat aan de Kanaaldijk 301 in Alkmaar.

Cookieinstellingen