Programma Groet uit Schoorl Run wegens storm aangepast; 30 kilometer en kidsrun vervallen!

Foto: Unsplash - NASA

Organisator Le Champion heeft het programma van de Groet uit Schoorl Run die voor morgen op het programma staat aangepast in verband met de verwachte storm. Om iedereen veilig te laten lopen én weer thuis te laten komen zijn de starttijden vervroegd. Verder is de langste afstand, de 30 kilometer, en de geplande Kidsrun komen te vervallen.

Le Champion had het al bij monde van Cees Pronk, directeur evenementen van Le Champion, kenbaar gemaakt. ,,Uiteraard houden we de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten’’, aldus Pronk, eerder tegen het Noord-Hollands Dagblad. “Maar er is de stille hoop dat het uiteindelijk zal meevallen. Zoals het er nu uitziet gaat ’t ’s avonds pas echt gaat spoken. Al zal het voor de lopers pittig worden, want hard waaien gaat het.’’

Zojuist heeft Le Champion dan toch besloten om enkele aanpassingen door te voeren in het programma. Die aanpassingen zijn er met name op gericht om eerder klaar te zijn en op die manier de bijna 20.000 deelnemers nog veilig naar huis te laten komen. De wijzigingen houden het volgende in:

  • De start van de 21,1 km wordt met een uur vervroegd naar 10:00 uur.
  • De 30 km afstand komt te vervallen. Deelnemers die zich voor deze afstand hebben ingeschreven kunnen met hetzelfde startnummer om 10:00 uur van start gaan op de 21,1 km. Met deze aanpassing kunnen o.a. de medische diensten zich optimaal concentreren op één parcours.
  • Met het vervallen van de 30 km wordt ook de start van de 10 km met een uur vervroegd. Deze gaat om 13:30 uur van start.
  • De Kids Run komt wegens bovenstaande maatregelen te vervallen.

Verder worden er veiligheidsmaatregelen getroffen zoals het weglaten van lopersbogen, dranghekken op sommige plekken en sponsorboardingen tot het schoonborstelen van het parcours tussen het ochtend- en middagprogramma in.

Nederlands Kampioenschap 10 kilometer
Aan de Groet uit Schoorl Run, die zich voor een belangrijk deel in de Schoorlse Duinen afspeelt, doen in totaal zo’n 9800 hardlopers mee. De grootste groep, circa 4100, staat ingeschreven voor de kortste afstand (10 kilometer). Die afstand kent twee facetten: een internationale race en een apart klassement voor de Nederlanders, omdat de Groet uit Schoorl Run ook het predicaat Nederlands kampioenschap heeft.

Cookieinstellingen