Alkmaar: Boerin Grootschermer zoekt man…de rest blijft keurig thuis

De meeste centrums van grote Nederlandse steden worden tengevolge van de corona-maatregelen spaarzaam bezocht. Lege straten, lanen en pleinen. Hoe is dat in de Alkmaarse dorpen?

Tekst, foto’s en film Charles Duijff 

Omdat ik het zo vertederend vind, kunt u hier de foto van het kleine ‘boerinnetje’ uitvergroten door er op te klikken…Mamma gaf toestemming voor de foto…Dat uitvergroten geldt ook voor de overige foto’s in dit artikel…Bekijk ook het filmpje!

De redactie van Nieuws.nl bezocht Grootschermer, Graft en De Rijp. Locaties die bij uitstek toeristen trekken en natuurlijk helemaal bij mooi weer, en was het zaterdag de 4e april 2020. Nederland onder het juk van corona…Hieronder een zonnig kerkje in Grootschermer….Wanneer je in een lintdorp als Grootschermer rondwandelt ben je snel verlost van corona-stres. Ondanks het feit dat duidelijk te merken is…ook daar respecteert men het advies thuisblijven…Even van het zonnetje genieten op een bank aan het water is dan beslist geen straf….Er zwom daar een fuut rond. Wat kunnen die vogels lang onder water blijven trouwens. Hij dook bij herhaling koppie onder…. Het landschap rond het dorp Grootschermer is betoverend Evenals de woningen trouwens, ook die zijn een lust om te bewonderen Voor de nostalgische ouderwetse vuilnisbak is een goede bestemming gevondenWat dacht u van een prachtige witte berk?Op weg naar Grootschermer reed ik door Driehuizen. Ik telde er meer dan drie en ook deze huizen zien er pittoresk uitOok Noordeinde kwam ik voorbijRijd je van Grootschermer richting zuid, dan kom je vanzelf in Graft en je passeert één en ander Ook in een plaats als De Rijp blijven de bewoners rijp voor bier….maar nu even nietMaar je kunt je wel ‘wagen’ aan het bekijken van mooie gebouwen. Geen mens ‘waagt’ zich op een terras nu. Gesloten trouwens. De prachtige dorpskern van De Rijp De redactie van www.alkmaar.nieuws.nl wenst iedereen veel sterkte in deze barre tijden en hoopt dat u met ons geniet van de film en foto’s

Reacties