‘Bonita Banana’ in première: een clip vol muzikale vitaminen

De videoclip bij de nieuwe single ‘Bonita Banana’ van Samba Salad is afgelopen zondag 5 april om 10.00 uur in première gegaan op het YouTube-kanaal van Samba Salad. De muziekvideo is volledig thuis in quarantaine opgenomen door Maya Link, Tycho Hellinga en zoontje Nino (3).

In tijden van Corona zitten veel gezinnen thuis en terwijl het fruit op de schaal de muzikanten zo’n beetje begon aan te staren bedachten ze het idee voor de clip. Juist nu kinderen niet naar school kunnen, is het belangrijk om ze te inspireren en op te vrolijken met muziek, vinden zij. Samba Salad, die ‘kindermuziek voor volwassenen’ maakt, werkt normaal gesproken veel op scholen met voorstellingen en educatie. Op deze manier zoekt Samba Salad nieuwe wegen om kinderen te bereiken en ze te voorzien van de broodnodige ‘muzikale vitaminen’.

KinderMuziekFestival in juni voorlopig geannuleerd

Samba Salad is ook grondlegger van het jaarlijkse KinderMuziekFestival. Helaas kan door het Coronavirus het festival niet meer op 27 en 28 juni in en rondom Landgoed Huize Glory in Bergen aan Zee georganiseerd worden en hoopt de organisatie een nieuwe datum te plannen deze zomer. Desondanks blijven ze positief en stellen ze: “Als het publiek niet naar het festival kan komen, dan komt het festival wel naar de woonkamer.”

Bonita Banana

In het vrolijke, zomerse lied ‘Bonita Banana’ verlaat de jonge Bonita Banana haar familie om naar een eiland te reizen, op avontuur en op zoek naar de liefde. In de videoclip zie je hoe Nino en zijn ouders hun woonkamer ombouwen tot filmstudio met daarin een heus tropisch fruitparadijs waar niet alleen bananen, maar ook andere fruitsoorten de show stelen. De hele familie maakt samen muzikaal plezier in de huiskamer.

Naast Bonita Banana is er op Spotify ook een heuse KinderMuziekFestival-afspeellijstsamengesteld. Artiesten in de lijst hebben allemaal al eens op het festival gespeeld. Dit zijn onder meer Thijs Borsten, Peer de Graaf, Gerson Main, Kapitein Winokio, Spinvis, Alfon Oekie, Milou Mignon, Cowboy Billie Boem, Janne Schra, Faberyayo en Henny Vrienten. Muziek die niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

KinderMuziekFestival Tolhuistuin Amsterdam

Gelukkig gaat het KinderMuziekFestival op 12 en 13 september in Tolhuistuin Amsterdam wél door. Naast het bedenken van alle quarantaine-activiteiten is de organisatie ook druk met de voorbereidingen voor het festival. Op de vernieuwde website van KinderMuziekFestival zijn de eerste namen al bekendgemaakt: Saartje van Campen & Spinvis, Gerson Main, Mime Wave en natuurlijk Samba Salad.

KinderMuziekFestival is op 12 & 13 september in Tolhuistuin Amsterdam. Kaartverkoop is voorlopig uitgesteld, meer informatie hierover volgt.

Cookieinstellingen