Ronde van Oudorp in augustus van de baan, maar… “desnoods rijden we tussen Kerst en Nieuwjaar”

Foto: Wim Meijer Fotografie

OUDORP – De kans werd klein geacht dat de Ronde van Oudorp zou worden verreden dit jaar, maar de voorbereiding ging ondanks de coronacrisis door. Minister-president Mark Rutte kondigde dinsdagavond echter aan dat alle evenementen tot 1 september zijn afgelast. Daardoor is er definitief een streep gezet door de wielerronde die op 23 augustus gepland stond.

(bron: NH Nieuws)

Organisator Joeri Stoop was niet verrast door de beslissing van het kabinet, zo gaf hij te kennen aan mediapartner NH Nieuws. “Burgemeesters gaven afgelopen week al aan dat ze een verbod op grote evenementen tot 1 september wilden hebben. Je weet dan min of meer wat je te wachten staat. Uiteraard moet je zelf ook je gezonde verstand gebruiken. Ik heb alle begrip voor deze beslissing, maar het is wel jammer.”

Voorbereiding
De organisatie was ondanks de coronacrisis nog bezig met de voorbereiding op het evenement. “Als het wel door kón gaan, wilden we ook graag dát ‘ie door zou gaan. Vooral voor de mensen uit het dorp en de wielersport.Wat dat betreft is het wel een echte kater voor de organisatie van de Ronde van Oudorp, die vorig jaar, na 28 jaar, net weer nieuw leven was ingeblazen. Van 1982 tot en met 1991 werd de ‘Hel van Oudorp’ tienmaal verreden. Toen stopte het wielerevenement echter, totdat vorig jaar de draaiboeken weer onder het stof vandaan gehaald werden waarmee de oude wielerglorie van Ouddorp weer volledig werd gereanimeerd.

Onder bloedhete weersomstandigheden zag het massaal opgekomen publiek hoe favoriet Rick van Breda als eerste over de streep kwam aan de Herenweg.

Drukke kalender
Volgens Joeri Stoop heeft het niet zoveel zin om de ronde naar september te verplaatsen omdat er al veel evenementen in september op de wielerkalender. Maar hij ziet wel andere mogelijkheden, zoals het koersen tussen Kerst en Oud en Nieuw te koersen. Daarnaast is hij op  dit moment bezig om een online ronde op te zetten voor Noord-Hollandse wielrenners die thuiszitten. Een officieus Noord-Hollands kampioenschap.

Ook dit jaar geen Dikke Banden Race (foto: Wim Meijer Fotografie)
Cookieinstellingen