Alkmaars Ringerskwartier: geen chocolade experience maar appartementen, bomen en planten én een foodhal

ALKMAAR – Als de financiering wordt goedgekeurd, begint komend najaar de herindeling van het Alkmaarse Ringerskwartier. Er komen tientallen huur- en koopappartementen en een foodhal. Ook wordt het net benoemde Ringersplein voor de voormalige chocoladefabriek aan de Noorder Arcade groener en duurzamer.

(bron: NH Nieuws)

Dit blijkt uit de plannen voor de herinrichting van het Ringerskwartier aan het Noordhollandsch Kanaal. Er is lange tijd onderhandeld over de plannen. Zo zou er eerst een chocolade experience komen, maar dit ging van de baan toen de financiering niet rond kwam.

Nu heeft de gemeente Alkmaar, samen met Ten Brinke Group, de gemeente Alkmaar en Bouwfonds Property Development (BPD) een plan klaar. Er komen 73 huur- en koopappartementen in verschillende prijsklassen in de voormalige fabriek, namelijk op de 1e tot 5e verdieping. Er worden balkons en dakterrassen gebouwd.

Foodhal
Maar ook als je er niet wilt wonen in Overstad, kan je er terecht. Op de begane grond van de fabriek komen namelijk verschillende publieke horecatenten, die samen een foodhal zullen vormen. De ingangen komen aan de achterkant.

Ook wordt het plein voor de fabriek – vanmorgen omgedoopt tot Ringersplein – veel groener en komen er meer plekken voor jong en oud om te relaxen. Er is ruimte voor terrassen en evenementen en er komen veel meer extra bomen en planten.

Monumentale elementen
De monumentale fabriek, die zo’n honderd jaar bestaat, blijft deels intact: de gevel wordt namelijk hersteld en moet er ongeveer zo uit komen te zien als ‘ie deed in 1926, blijkt uit deze video. Volgens de gepresenteerde plannen staat duurzaamheid centraal.

De gemeenteraad is om € 2.250.000,- gevraagd voor de kosten van de eerste fase van de inrichting van het Ringersplein. Na goedkeuring kunnen de werkzaamheden in het najaar van 2020 starten.

Via deze website kun je je aanmelden bij de verkoopwebsite voor de woningen.

Reacties