Brief van de burgemeester Piet Bruinooge aan inwoners van Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op de grens van de versoepeling van de coronamaatregelen richt burgemeester Piet Bruinooge zich per brief aan de inwoners van Alkmaar: “Zorg er alsjeblieft met z’n állen voor dat we ons aan de afspraken houden. Ik wil geen tweede lockdown, u toch ook niet?´

De afgelopen maanden zijn we allemaal behoorlijk beperkt geweest in onze bewegingsvrijheid, activiteiten en ons werk. Met ingang van 1 juni worden de noodmaatregelen in de bestrijding van het coronavirus versoepeld, maar niet allemaal teruggedraaid.

‘De ruimte die we nu hebben, hebben we met elkaar verdiend.’ zei minister-president Rutte vorige week. Maar hij voegde daar aan toe dat het cruciaal is dat iedereen zich aan de regels blijft houden. ‘We mogen vertrouwen hebben, maar we moeten waakzaam blijven.’

Vanaf 1 juni mogen restaurants, cafés, bioscopen en culturele instellingen zoals theaters de deuren weer beperkt openen. Ook de regels voor verpleeg- en verzorgingstehuizen worden iets versoepeld.

Dat is goed nieuws en dat heeft natuurlijk te maken met de positieve ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus. Door ons goed aan de maatregelen te houden, hebben we deze positieve ontwikkeling voor elkaar gekregen. De bal ligt dus nog steeds bij ons om dit zo te houden.

De afgelopen weken hebben we al gezien dat het op bepaalde plekken druk was, maar over het algemeen beheerst en beheersbaar druk. Het blijft een fragiel evenwicht tussen de regels rond corona in acht nemen en de mensen laten genieten.

We kunnen genieten van de versoepeling en meer vrijheid als iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Zorg er alsjeblieft met z’n állen voor dat we ons aan de afspraken houden. Ik wil geen tweede lockdown, u toch ook niet?

Reacties