Wat was dát lekker: eindelijk weer op het terras!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Alkmaar zonder terrassen… tot voor drie maanden absoluut ondenkbaar. Maar corona veranderde alles. Vandaag hervond de Kaasstad weer een stukje van zichzelf. Om 12.00 uur gingen de terrassen weer open, en ’t was als vanouds supergezellig!

Het was toch even wennen. Hoe zou de dag van vandaag verlopen? De kans was levensgroot dat, mede gedreven door het prachtige zomerweer, iedere terrasliefhebber (en wie is dat niet?!) zich naar de binnenstad van Alkmaar zou haasten om weer die ultieme buitenbeleving te hebben die we drie maanden hebben moeten missen.

Gelukkig viel die massale toestroom mee. Het centrum was goed bevolkt, maar zeker niet onverantwoord. Dat heeft ongetwijfeld ook alles te maken met de goede voorbereidingen, zowel van de gemeente als van de horecabedrijven, die alles in het werk gesteld hadden om hun terrassen zo corona-verantwoord mogelijk in te richten. Eigenlijk vonden we vanmiddag overal in de stad terrassen met (niet te veel) blijde mensen. Alleen in de directe omgeving van het Waagplein en De Mient was het beduidend drukker. De drukte werd continue gadegeslagen door veel politie en handhavingsambtenaren, alsmede een groot team vrijwilligers, die (in ieder geval tot dat moment) niet in actie behoefden te komen.Het lijkt erop dat de conclusie getrokken kan worden dat die eerste dag van versoepeling van de coronamaatregelen alle reden geeft tot optimisme voor de komende periode. Dat is fijn voor iedere liefhebber van uitgaan en terrasjes, maar bovenal voor al die geteisterde horecaondernemers, die van harte hopen alsnog een goede zomer tegemoet te kunnen zien.

Hieronder nog een foto-impressie van de binnenstad van Alkmaar, vanmiddag rond de klok van 15.00 uur:

Reacties