Stadion AZ ‘onthoofd’; lichtmasten verwijderd in voorbereiding montage nieuw dak

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zodra je bij Alkmaar het Kooimeerplein op- of afdraait kan ’t je niet ontgaan: ten opzichte van vorig jaar is de skyline veranderd. Oorzaak: het Afas Stadion waarvan, na de instorting van een deel van het dak in augustus vorig jaar, nu ook de lichtmasten zijn verwijderd.

Het verwijderen van de lichtmasten gebeurde afgelopen maandag en dinsdag en maakt deel uit van de voorbereidende werkzaamheden om later de nieuwe dakconstructie aan te kunnen brengen.
Na de gedeeltelijke instorting vorig jaar werd al eerder de verdere dakconstructie verwijderd. Met het demonteren van de lichtmasten lijkt het stadion opeens volledig te zijn ‘onthoofd’, een situatie met een definitief karakter, want de lichtmasten zullen ook niet meer terugkomen. In het nieuwe dak wordt namelijk duurzame led-verlichting aangebracht in de dakrand.Alkmaar Nieuws ging vandaag even langs om ter plaatse te zien hoe men met man en macht bezig is om straks, in het nieuwe voetbalseizoen, en als de coronacrisis het toelaat, weer al die AZ-fans te kunnen ontvangen.

Reacties