Het dak gaat er… op!

De voetbal mag dan stilliggen, in Alkmaar wordt in ieder geval knetterhard gewerkt voor het moment waarop de bal weer gaat rollen. Voor AZ betekent dat: heel hard werken aan het dak.

Vorig jaar werd iedere voetballiefhebber in Noord-Holland geschokt door het gedeeltelijk instorten van het dak van het Afas-Stadion, de thuishaven van AZ. Maar inmiddels lijken we een beetje aan het idee gewend. Nog sterker, de coronacrisis heeft de schokkende ervaring in het Alkmaarse inmiddels overschaduwd.

Al maandenlang ligt de voetbal in Nederland stil, uitgerekend op een moment dat de Alkmaarse ploeg op koers lag om een gooi te doen naar een nieuw landskampioenschap, en dat, terwijl er lange tijd niet eens ‘thuis’ kon worden gespeeld.

Dat doet nog steeds pijn maar langer stilstaan bij ‘wat had kunnen zijn’ heeft weinig zin. Vooruitkijken is belangrijker, naar een seizoen waar AZ weer gewoon thuis en overdekt kan spelen. En daarvoor wordt op dit moment heel hard gewerkt. Want wil komend voetbalseizoen ‘het dak eraf gaan’ zal eerst het dak eróp moeten!

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor een update van de werkzaamheden aan het Afas Stadion.

Cookieinstellingen