112

Zoektocht naar mogelijke drenkeling Egmond gestaakt, geen vermissing opgegeven

Foto: Charles Duijff

EGMOND AAN ZEE – Het lijkt erop dat de zoektocht naar de mogelijke drenkeling aan het strand bij Egmond aan Zee gisteren vals alarm was. Dat bevestigt een woordvoerster van de veiligheidsregio aan NH Nieuws.

(bron: NH Nieuws)

Het zou mogelijk gaan om een 16-jarig meisje. De zoektocht werd gisteren rond middernacht na enkele uren gestaakt. “Er kwam een melding binnen dat er gezien was dat iemand het water in ging, maar er niet meer uit kwam”, vertelt de woordvoerster van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. “Maar in het zoekgebied is niks gevonden. Er lagen geen kleren op het strand en er is geen vermissing opgegeven.”

Er werd onder andere met helikopters naar de drenkeling gezocht. Eerder op de avond was er ook al een melding gedaan van een drenkeling bij Egmond aan Zee, maar dat bleek om een zeehond te gaan.

Gevaarlijke zee

Onder andere door een aflandige wind en sterke stroming werd gisteren langs vrijwel de gehele kust de rode vlag gehesen. ’s Middags al in Zuid-Holland, en nadat er twee zwemmers om het leven kwamen bij Zandvoort en Wijk aan Zee ook langs de Noord-Hollandse kust. Later op de avond gold het negatieve advies tot aan Den Helder.

Reacties