Geen groepsfase Champions League voor AZ

Gerson Rodrigues, in zijn Telstartijd, gisteren een plaag voor AZ

Dinamo Kiev maakt einde aan Champions League-avontuur AZ; Alkmaarders door eerdere winst op Viktoria Plzen wel verder in Europa League.

KIEV – AZ heeft zich niet weten te plaatsen voor de play-offs in de strijd om een Champions-League ticket. De ploeg van trainer Arne Slot had in een groot gedeelte van de wedstrijd de overhand in Oekraïne, maar moest uiteindelijk toch toezien hoe de thuisploeg met 2-0 te sterk bleek.

Gedurende de eerste helft van de wedstrijd leken het nog de Alkmaarders die de boventoon voerden. AZ was verreweg het meest aan de bal wat leidde tot diverse goede kansen van o.a. Dani de Wit en Myron Boadu, die even dacht de 0-1 binnen te hebben getikt, maar zijn doelpunt werd afgekeurd doordat de bal voorafgaand aan het doelpunt al over de achterlijn was geweest.

Toch waren het Dinamo Kiev dat al na 5 minuten in de tweede helft de score opende. Gerson Rodrigues, oud-speler van Telstar,  zag hoe Buyalskiy profiteerde van geklungel in de AZ-defensie en rondde vervolgens verwoestend af. Het was het begin van het einde voor de ploeg van Arne Slot, die 5 minuten voor het laatste fluitsignaal de bal nogmaals achter doelman Bizot zag verdwijnen. Daar werd de Champions League-droom van AZ aan flarten geschoten en rest de Alkmaarders ‘slechts’ een (hopelijk langdurig) avontuur in de Europa League

Klik HIER voor het complete wedstrijdverslag en de interviews van mediapartner NH Niews.