Opnieuw een klap voor de cafés!

Foto: NH Nieuws Maaike Polder

ALKMAAR -“We blijven in een zwart gat kijken”, zegt Bert Duijneveld van café Het Waertje in Heerhugowaard na de bekendmaking dat zijn zaak de komende drie weken om 22.00 uur dicht moet.

Bron NH Nieuws:

Ook ondernemers in Alkmaar balen als een stekker. “Het wordt een hele zware winter. Dit is de hel.” Dat zegt Waagplein-ondernemer Hans Bloemen van De Zaak tegen NH Nieuws.

De harde werkers uit de horeca kregen vanavond opnieuw slecht nieuws. De beperkte openingstijden zijn voor Bloemen lastig te begrijpen. “Er zijn amper besmettingen in cafés.”

NH Nieuws keek de persconferentie van Rutte en De Jonge met horeca-uitbater Bert Duijneveld en zijn stamgasten in het café op het Raadhuisplein. Hij maakt zich al maanden ernstige zorgen over de toekomst van zijn kroeg.

“We zijn bang. Elke seconde is er de mogelijkheid dat je dicht moet.” Bekijk op NH NIEUWS de video met zijn eerste reactie.

Bloemen vermoedt dat de koppen van de horecaondernemers in Alkmaar deze week snel weer bij elkaar worden gestoken. “Er is ook weer zoveel onduidelijk. Hoe moet ik mensen op ‘het plein’ om negen uur weigeren? En het terras? Mag daar ook maximaal veertig man? Wat is een doorstroomlocatie?” (Hieronder foto Maaike Polder NH Nieuws)Voortbestaan café

Het creatief ondernemen voor de café-eigenaar is nu wel klaar,  besluit Bloemen. HIj vreest voor de komende tijd. “Ik ben bang voor het voortbestaan van mijn café.” Ook Duijneveld weet, ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen in zijn kroeg, niet meer hoe hij de eindjes nog aan elkaar moet gaan knopen. “Ik wacht nu een beetje op wat Alkmaar gaat doen en wat er vanuit de Veiligheidsregio wordt besloten. We kunnen alleen afwachten. Zo’n winterterras klinkt helemaal fantastisch, maar als je niemand bij elkaar kan zetten, wat heeft het dan nog voor zin?”

 

Reacties