AZ schrijft geschiedenis tegen wil en dank

Retteketet hij moet er in... maar dan aan de andere kant ook ERUIT!

Maar liefst 51 jaar was het geleden dat een ploeg in de Eredivisie van een 4-0 achterstand terugkwam tot 4-4. Het was in 1969 Telstar die dat trucje flikte tegen NAC. Vandaag was het Sparta dat AZ trakteerde op een historische comeback.

Met een 4-0 voorsprong de rust ingaan. Het moet tot volle tevredenheid geweest zijn van trainer Arne Slot. Maar even zo groot als zijn tevredenheid zal 3 kwartier later zijn ontgoocheling zijn geweest nadat zijn ploeg toch nog 4 Sparta-treffers in het net zag verdwijnen, alsmede doelman Bizar… eh… Bizot, bedoel ik.

Bizot moest met een tweede gele kaart diep in de tweede helft (88e minuut) het veld verlaten bij een stand van 4-2. Het was aan invaller Hobie Verhulst om de ondankbare taak te vervullen om eerst de penalty van Lennert Thy aan zich voorbij te zien gaan en vervolgens, in blessuretijd , ook de gelijkmaker te moeten incasseren.

Voor Arne Slot is het de tweede week op rij dat hij zijn ploeg een ‘zekere’ voorsprong ziet weggeven. Vorige week gebeurde dat ook al tegen Fortuna Sittard dat na een 1-3 achterstand in de 96e minuut alsnog langszij kwam.

Komende week heeft AZ even rust vanwege het interland-weekend. Op zaterdag 17 oktober wacht dan weer VVV… altijd lastig!

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en de interviews van mediapartner NH nieuws.