Megatruss van zeshonderd ton staal bijna klaar voor lift naar top stadion AZ

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Als je het AZ-stadion passeert via de A9, dan valt de enorme witte boog aan de voorkant op. Deze stellage komt uiteindelijk op het stadion en men is nu met de laatste voorbereidingen voor dat project bezig.

Het is al ruim een jaar geleden dat het dak van het Afas Stadion bezweek onder de kracht van een zomerstorm. En sinds die tijd werd er keihard gewerkt om het onderkomen van AZ te voorzien van een nieuwe, en vooral ook stevigere overkapping.Inmiddels begint alles vorm te krijgen. Het meest opvallend is wel de grote witte boog die voor stadion ligt. Het is de zogenaamde megatruss, die een belangrijk onderdeel vormt van het nieuwe dak. Het is de bedoeling dat, wanneer de ondersteunende constructies op de hoeken van het stadion klaar zijn,  twee immense kranen de megatruss omhoog tillen. Een letterlijk zware klus, want de megatruss weegt maar liefst 600.000 kilo.

Als het zover is zal Nieuws.nl er zeker bij zijn om er verslag van te doen. Voor nu hierbij een kleine foto-impressie van de situatie op dit moment.

Reacties