HAL 25 draait door met ronddraaiend PEESHOW Theater

Foto: Nina Bakker

HAL 25 in Alkmaar heeft dé oplossing voor een avond uit in coronatijd: De PEESHOW. Op 27 november opent het coronaproof theater, bestaande uit een groot ronddraaiend podium omringd door 30 omgebouwde bouwtoilethokken. Via hal25.nl kunnen bezoekers een ticket kopen voor een voorstelling en een privécabine naar keuze.

Deze cabines worden in de loop van de komende maanden vormgegeven door diverse kunstenaars en elk theaterhok krijgt een unieke sfeer en uitstraling. Stap je eigen privécabine binnen met uitzicht op het podium en… De show kan beginnen!

Kaarten voor de openingsavond zijn al uitverkocht, maar de komende tijd staat er nog veel meer op het programma van de PEESHOW.

Van klassiek tot explosief, van musical tot intiem theater
Het PEESHOW Theater is een podium voor experiment en vernieuwing, multidisciplinaire creaties, kleinschalige (muziek)voorstellingen en een plek voor jonge makers. Dit zie je onder meer terug in de Hallywood 25-avonden, waarvan de eerste editie gelijk aftrapt tijdens de opening op 27 november. Hierna keert Hallywood 25 iedere maand terug, elke editie wordt ingevuld door een andere regisseur of artistiek leider.

Brewed en Benjamin de Boer
PEESHOW biedt een podium aan veelbelovende makers uit Alkmaar én daarbuiten. Op 12 december speelt de band Brewed live met de release van de EP ‘But Then The Moon Turned Red’’. Brewed is een klassiek cross-over ensemble met een grote liefde voor muzikale diversiteit en ogenschijnlijk onmogelijke combinaties. In het repertoire kom je zowel Bach als Radiohead tegen. Eén van de bandleden, Benjamin de Boer (contrabas), speelt op 20 februari ook een solovoorstelling in de PEESHOW, met een première van zijn debuutalbum ‘The Promise’ .

Benjamin de Boer (foto: Julia Bo Heijnen)

Collectief Explosief
Van klassiek cross-over naar een explosieve, swingende mix aan stijlen: Collectief Explosief zorgt ervoor dat het moeilijk is stil te zitten in de verschillende privécabines op 23 januari. Afgelopen zomer waren zij dé afsluiter van festival Showman’s Fair Alkmaar en onlangs kwam de nieuwe single ‘Shaking’  uit.

Dogwoman
Maar ook intieme, oprechte, kwetsbare maar vlijmscherpe theaterperformances veroveren het PEESHOW podium. In haar solovoorstelling ‘Dogwoman’ op 6 februari in het PEESHOW Theater, onderzoekt theatermaakster Joske Koning het antwoord op de vraag: ‘Kun je breken met je moeder?’. Ze opent het gesprek rond het maatschappelijk taboe op breken met je ouders.

Dogwoman (foto: aangeleverd)

Burning Butterfly XL
Annica Muller brengt met ‘Burning Butterfly XL’ op 13 februari een solovoorstelling die balanceert tussen fictie en docu. Over het nachtelijke leven in stripclub La Luna, gebaseerd  op autobiografische verhalen en interviews met ex-collega’s uit de striptease branche.

Burning Butterfly XL (foto: aangeleverd)

PEESHOW draait door in coronatijd
Juist in coronatijd is het belangrijk een podium te bieden aan creatieve makers. Om niet alsmaar te blijven wachten, maar aan het werk te gaan. Ze verbinden het publiek en zetten ze aan het denken. Met het PEESHOW Theater blijft het publiek verrast, vermaakt en ontregelt, ook in coronatijd. De PEESHOW draait door tot en met april 2021.

Praktische informatie

  • Het hele programma is te vinden op: peeshow.nl
  • HAL 25, Pettemerstraat 15 Alkmaar
  • Tickets €20,00 verkrijgbaar via de ticketshop

Reacties