Sombere avond voor Alkmaars voetbal: verlies voor Jong AZ en VV Alkmaar

Weinig reden tot vreugde voor Alkmaar gisteravond op de voetbalvelden. De vrouwen van VV Alkmaar moesten op eigen veld buigen voor PSV (1-2) terwijl het Jong AZ van Michel Vonk in Rotterdam een 4-1 nederlaag incasseerde tegen Excelsior.

VV Alkmaar – PSV V
In de wedstrijd tegen de dames van PSV hield VV Alkmaar aanvankelijk lang stand. Toch waren de Brabanders die tien minuten na rust op voorsprong kwamen door een strafschop van Joëlle Smits Een kwartier later was het diezelfde Smits die de score verdubbelde. Het doelpunt voor VV Alkmaar van Charlotte Hulst kon niet voorkomen dat PSV de volle drie punten meenam naar Eindhoven.

Door de nederlaag blijft VV Alkmaar hekkensluiter in de vrouwen eredivisie met drie punten. De volgende wedstrijd op 13 december is uit tegen Ajax Vrouwen, de koploper van de competitie.

Excelsior – Jong AZ
Jong AZ beleefde in Rotterdam een zware avond. Na een eerste helft, waarin het keurkorps van Michel Vonk nog standhield, was het Excelsior dat in de 56e minuut de score opende met een doelpunt van Ómarsson. De 2-0 kwam op het scorebord door een ongelukkige actie van Tijs Velthuis, die de bal achter zijn eigen doelman schoot.

De 2-0 bleef overeind tot de laatste 10 minuten waarin nog driemaal werd gescoord. In de 83e minuut was het Ahmad Mendes Moreira die Excelsior op 3-0 bracht. Vijfminuten later zorgde invaller Des Kunst voor de eretreffer voor de Alkmaarders (3-1) waarna, drie minuten in blessuretijd, Stijn Meijer de eindstand bepaalde op 4-1.