Met pijn in het hart en marsepein op bestelling: Sint Charles durft het niet aan dit jaar

Foto: Charles Duijff / Pixabay

Ik beleef er al meer dan 12 jaar zoveel plezier aan. Mijn rol als Sint en als Kerstman. Ik woon in Bloemendaal en doe jaarlijks de intocht in Zaanstad…Vanwege mijn Sint-leeftijd van ruim 1750 jaar val ik duidelijk in de risicogroep en dat geldt ook wanneer ik in de huid van Santa Claus oftewel de Kerstman duik. Dit jaar durf ik het gewoon niet aan.

Tekst en foto’s Charles Duijff /Pixabay

Voor wie het niet weten, ik werd in de derde eeuw na Christus in Myra geboren. Een wereldwijde pandemie als deze heeft Sint nog niet ervaren. Ik heb alle uitnodigingen voor huisbezoeken of schoolbezoeken dit jaar moeten afslaan. De meesten begrepen zelf al dat ze niet op mijn komst konden rekenen. Toch waren er enkele gezinnen en ook scholen, die dus tevergeefs een beroep op me deden. Schoolbezoek durf ik gelet op corona ook beslist niet aan.

 Intocht Zaanstad

 Al enkele jaren wachtte burgemeester Hamming van Zaanstad, soms met echtgenote, mij met vele kinderen en enthousiaste ouders op aan de kade, als ik met de stoomboot mijn opwachting maakte. De intocht in Zaanstad kon zoals overal ook daar in 2020 geen doorgang vinden. Zélfs niet met gebruik van banketstaven van 1,5 meter, mondkapjes van marsepein en in plaats van zangnoten….kruidnoten…. (Links burgemeester Hamming van Zaanstad)Intocht Zaanstad 2019Mijn trouwe hulpen

Ik spreek expres van hulpen en niet van knechten of (Zwarte) Piet, want anders raak ik misschien wel enige tijd mijn Facebook-account kwijt, of wordt aangifte gedaan van ‘slavernij’. U vindt en leest immers artikelen van Nieuws.nl ook op Facebook…….Ik heb om die reden ook foto’s van Zwarte Pieten niet geplaatst.

Hoger beroep

Omdat wij als hecht pakjes-team veel op dak werken volgt voor ons bij eventuele veroordeling voor ‘wat dan ook’ automatisch ‘hoger beroep’ Daar komt geen advocaat aan te pas, hooguit één met slagroom voor de schrik.

Mijn collega de Kerstman

Mijn achterbuurman is Hans Klok en die verandert mij zo van Sint in Kerstman. Mijn rol als Kerstman speelde zich tot nu toe buiten af op markten. Mijn hoo hoo hoo-geroep, daar blijkt dus jaarlijks markt voor.

In 2021 gaan we er weer voor toch?

Sint Charles wenst u mede namens de redactie van Nieuws.nl fijne- en vooral gezonde feestdagen! Wat kou en gaskachels betreft:

 

Cookieinstellingen