112

Politie zet drones in om vuurwerkoverlast tegen te gaan

Foto: Politie Heerhugowaard - Facebook

HEERHUGOWAARD – De politie gaat nu ook drones inzetten tegen vuurwerkoverlast. Dit, samen met extra surveillances en intensievere samenwerking met boa’s, moet leiden tot een betere aanpak en bestrijding van de overlast.

De politie Heerhugowaard ziet in aanloop naar de jaarwisseling een toename van het aantal klachten over (illegaal) afsteken van (illegaal) vuurwerk. Ze letten dan ook extra op het bezit ervan. Door meer te surveilleren, maar ook door gerichte doorzoekingen, zijn er bijvoorbeeld al tientallen nitraten in beslag genomen.

Nu is dus ook de samenwerking met het ‘Droneteam’ van de landelijke politie gezocht. Zij hebben drones met infraroodcamera’s, waarmee het afsteken van vuurwerk ook vanuit de lucht in de gaten kan worden gehouden.

Daarnaast vragen ze de Waarders om de ogen en oren van de wijk te zijn, en informatie over vuurwerkhandel of plekken waar het ligt opgeslagen te delen.

“U als burger vormt voor de politie de ogen en oren van uw wijk. Weet u, of vermoedt u, dat ergens (illegaal) vuurwerk opgeslagen of verhandeld wordt? Meldt u dit dan. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844, maar ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000”, aldus de politie van Heerhugowaard op hun Facebookpagina. .

Meer informatie over vuurwerk vindt u op https://www.vraaghetdepolitie.nl/vuurwerk.

Reacties

Cookieinstellingen