AZ viert doelpuntrijk voetbalfeestje na ‘valse start’ tegen Willem II

ALKMAAR – AZ heeft zondag in een doelpuntrijk eredivisieduel met 5-3 gewonnen van Willem II. De ploeg van trainer Pascal Jansen kwam in de eerste helft met 0-2 achter, maar wist uiteindelijk door doelpunten van Koopmeiners (2x), Stengs, Midtsjø en Karlsson alsnog overtuigend te winnen van het dit jaar moeizaam opererende team van Arie Koster.

Even leek ’t erop dat de rampspoed AZ ook tegen Willem II zou blijven achtervolgen. Al na 22 minuten keken de Alkmaarders tegen een 0-1 achterstand aan nadat Zakaria Aboukhlal vanuit een corner de bal ongelukkig tegen zijn voeten aan kreeg, waarna die achter de eigen doelman verdween.

Even zo ongelukkig was de bal die in de 36e minuut tegen de arm van de opspringende Calvin Stengs kwam en vervolgens door scheidsrechter Dennis Higler op de stip werd gelegd, waarna Trésor zorgde voor de 0-2.

Tel daarbij op het wegens ‘randje buitenspel’ (met dank aan de VAR) afgekeurde doelpunt van Myron Boadu en je kunt stellen dat het er alle schijn van had dat het een rampmiddag zou worden voor het team van Pascal Jansen.

Maar dit keer bleek schijn te bedriegen. De luxe van een 0-2 voorsprong was voor Willem II van korte duur, want al 2 minuten na de tweede treffer van de Tilburgers zorgde AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners met een vrije trap vanaf 25 meter voor de aansluitingstreffen. Diezelfde Koopmeiners zorgde nog vóór rust voor de gelijkmaker door een corner bij de eerste paal binnen te tikken.

In de tweede helft had AZ geen kind meer aan Willem II en liep via doelpunten van Calvin Stengs, Fredrik Midtsjø en Jesper Karlsson (strafschop) uit naar 5-2. Het slotakkoord kwam toch nog van Willem II. In de blessuretijd wist Ché Nunnely nog een aanval van Willem II fraai af te ronden waardoor de uiteindelijke de eindstand van 5-3 werd bereikt.

Door de overwinning blijft AZ op de zevende plaats staan in de eredivisie. De Alkmaarders staan tien punten achter op koploper Ajax maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en de interviews met Pascal Jansen en Calvin Stengs van mediapartner NH Nieuws.