AZ opnieuw de meerdere in topduel tegen PSV

Aanvoerder Teun Koopmeiners neemt Eindhovenaren ‘op de hak’ en leidt zijn ploeg naar 1-3 overwinning

AZ heeft duidelijk twee gezichten: het elftal dat met een indrukwekkende reeks gelijke spelen een heleboel punten heeft laten liggen tegen ‘mindere clubs’ uit de eredivisie, en het elftal dat nu al voor de zesde keer op rij de overwinning pakt tegen een ploeg uit de traditionele top-3. Dit keer was het PSV dat op eigen terrein de drie punten uit handen zag glippen richting Alkmaar.

De wedstrijd had even nodig om op gang te komen. Aanvankelijk hadden de Eindhovenaren het initiatief. Na een half uur spelen was het echter toch AZ dat via een penalty van Teun Koopmeiners op voorsprong kwam nadat Myron Boadu was doorgebroken en werd getorpedeerd door PSV- doelman Yvon Mvogo.

Acht minuten later was het opnieuw Teun Koopmeiners die vanuit een hoekschop van Jesper Karlsson de bal met een subliem ‘hakje’ in het doel van PSV liet verdwijnen en daarmee de ruststand bepaalde op 0-2.

Na rust leken er aanvankelijk weinig problemen voor AZ totdat Philip Max na 1 uur spelen een vrije trap schitterend over de muur in de rechter bovenhoek van het doel achter Marco Bizot liet verdwijnen.

In het laatste half uur was het vooral tegenhouden voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. AZ kwam er niet meer uit, maar PSV had moeite om tot kansen te komen. De thuisploeg zette in de slotfase echt aan en werd een aantal keer gevaarlijk via corners. Toch was het uiteindelijk Stengs die in de 89e minuut via een counter de eindstand op 1-3 bracht.

Door de overwinning heeft AZ weer enige aansluiting gekregen met de top van de Eredivisie De Alkmaarders staan nu op de 5e plaats op 3 punten van PSV en 4 punten van koploper Ajax dat echter 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Morgen spelen de Amsterdammers tegen FC Twente.