AZ met speels gemak langs VVV-Venlo

AZ heeft zaterdagavond in de eredivisie eenvoudig gewonnen van VVV-Venlo. De Alkmaarders waren veel sterker dan de Limburgers en wonnen uiteindelijk met 1-4 dankzij doelpunten van Jesper Karlsson, Håkon Evjen en twee keer Myron Boadu.

(bron: NH Nieuws)

AZ-trainer Pascal Jansen koos tegen VVV-Venlo voor Håkon Evjen als de vervanger van Calvin Stengs. De Noorse aanvaller stond in de basisopstelling omdat Stengs besmet is geraakt met het coronavirus en liet meteen zien dat ook hij het net van de tegenstander weet te vinden. Hij tekende in de tweede helft dan ook voor het 3e doelpunt van de Alkmaarders.

Voor de wedstrijd werd vooral rekening gehouden met de Griekse aanvaller in Venlose dienst Georgios Giakoumakis, dit seizoen al goed voor 22 doelpunten in 21 wedstrijden. De teller bleef gisteravond echter steken op die 22, hoewel het enige doelpunt van VVV ook deze avond van Griekse makelij was.va Het was Christos Donis die voor rust zorgde voor de gelijkmaker.

In de tweede helft stelde AZ echter orde op zaken met doelpunten van Håkon Evjen en tweemaal Myron Boadu.

Dankzij de overwinning nadert AZ in de competitie PSV tot op één punt. De Eindhovenaren spelen morgen nog wel in eigen stadion tegen Vitesse.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews met VVV-trainer Hans de Koning en AZ-aanvaller Håkon Evjen door mediapartner NH Nieuws.