AZ doet goede zaken op ‘Super Sunday’ door 4-2 winst op Feijenoord

Myron Boadu heeft weinig balcontacten nodig om toch met een hattrick Feijenoord terug te sturen naar Rotterdam-Zuid.

AZ heeft zondagmiddag in de eredivisie goede zaken gedaan door met 4-2 te winnen van Feijenoord. Doordat Ajax en PSV eerder zondagmiddag gelijkspeelden betekent het dat de Alkmaarders PSV tot op 2 punten zijn genaderd. Later deze maand komt PSV naar Alkmaar, en bij winst zou de club van Pascal Jansen zomaar de tweede plaats in de Eredivisie van PSV over kunnen nemen.

Overigens lag de winst op Feijenoord tijdens de eerste helft van de wedstrijd zeker niet voor de hand. Gedurende het eerste part van het treffen was Feijenoord duidelijk de bovenliggende partij die de krachtsverhoudingen al na 7 minuten in cijfers uitdrukte toen Steven Berghuis de bal strak neerlegde bij de eerste paal vanwaar Marcos Senesi raak kopte.

De luxe van de voorsprong duurde echter slechts een kwartiertje, omdat Myron Boadu zich deze middag van zijn meest efficiënte kant liet zien. Voor de eerste keer was dat in de 22e minuut toen hij, na een fraaie assist van Calvin Stengs de bal achter Justin Bijlow schoot.

Drie minuten later was het echter opnieuw Feijenoord die de voorsprong pakte door Luis Sinisterra die dankbaar gebruik maakte van de communicatiefoutje van AZ-doelman Marco Bizot en zijn verdedigers. Het was echter wederom Boadu die ervoor zorgde dat nog voor de rust de 2-2 op het scorebord stond.

Na de rust was het AZ dat het initiatief nam wat na 65 minuten resulteerde in de 3-2, opnieuw van de voet Boadu. De eindstand van 4-2 werd compleet gemaakt via een penalty van de jarige Teun Koopmeiners.

De komende 3 weken wacht AZ een zwaar programma. Komend weekend gaan de Alkmaarders eerst op bezoek bij Vitesse, een week later komt FC Twente op bezoek en op 21 maart wacht dan het belangrijke treffen tegen PSV. En dan maar zien welke ploeg op 22 maart op de 2e plaats van de Eredivisie staat.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en voor de interviews na de wedsstrijd van mediapartner NH Nieuws.