Clusius College organiseert masterclass thuisbrouwen

Foto: Pixabay

Bierbrouwen is minder moeilijk dan het lijkt, je moet echter wel weten wat je doet. Er is informatie genoeg te vinden, maar niet iedereen neemt daar de tijd voor. Daarom organiseert het Clusius College een gratis online masterclass bierbrouwen.

Het brouwen van je eigen bier is een populaire lockdownhobby geworden. Je eigen bier brouwen is dan ook leuk om te doen, je kunt er veel tijd in kwijt en als het lukt is het iets om trots op te zijn. Het is bovendien veel origineler om een eigen fles bier cadeau te geven dan die afgezaagde fles wijn.

De masterclass van het Clusius College vindt plaats in de vorm van een webinar op dinsdag 16 maart van 19.30 tot 20.30 uur. In een uur tijd wordt je in je eigen keuken, garage of (wo)mancave op weg geholpen om bier te maken. Daarvoor is een aantal enthousiaste thuisbrouwers bereid gevonden om hun kennis te delen. Dit zijn Martin Peerdeman van Brouweensbier,  Tim de Goede van Brouwerij Brouwerij Zeglis, Mark Henke van Henke Bier en Jaap Groen, oud-docent van het Clusius College. Tijdens de masterclass wordt het brouwproces stap voor stap doorgenomen, worden er adviezen gegeven over de grondstoffen, de apparatuur, de werkwijze, en natuurlijk wordt ook het proeven niet overgeslagen

De masterclass is helemaal gratis, laagdrempelig, het verplicht je tot niets en je kunt hem volgen met je pc, tablet of smartphone. Je kunt je opgeven met de volgende link: www.clusius.nl/thuisbrouwen

Na opgave ontvang je de link naar het webinar op het opgegeven e-mailadres. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Cock Smit van het Clusius College: [email protected].

Cookieinstellingen