Expositie Zilveren Camera 2020 in Grote Kerk Alkmaar

Foto: Kees van de Veen

De expositie van De Zilveren Camera, met alle deelnemers van de Zilveren Camera wedstrijd 2020 reist door Nederland en is van 2 april tot en met 8 mei in de Grote Kerk Alkmaar te bewonderen.

De tentoonstelling omvat foto’s van Nederlandse beroepsfotografen Getoond worden onder andere de foto’s van de winnaar van de ‘Canon Zilveren Camera 2020’, Kees van de Veen, die een fotoserie maakte over het overlijden van een coronapatiënt. De tentoonstelling in de Grote Kerk is gratis toegankelijk.

Uitzonderlijk jaar
De expositie van de Zilveren Camera 2020 omvat foto’s uit tien verschillende categorieën als regio, internationaal, documentaire, politiek, sport, kunst en cultuur en natuur en wetenschap. In veel inzendingen zijn de gevolgen van het afgelopen jaar (de pandemie in al zijn verschijningsvormen) terug te zien. Fotografen werkten noodgedwongen met letterlijk meer afstand tot hun onderwerpen, wat bijzondere beelden opleverde.

Prijswinnende foto van Kees van Veen
Dit jaar ging de Canon Zilveren Camera naar een fotograaf die 12 jaar geleden de Canonprijs voor jong talent won: fotograaf Kees van de Veen. In meerderheid van stemmen koos de jury voor zijn reportage die hij vorig jaar maart en april tijdens de eerste corona-golf maakte op de intensive care in Assen. Hij volgde Piet Franssen uit Tegelen, Noord-Limburg, die daar opgenomen werd met een besmetting met het coronavirus en uiteindelijk overleed.

Prijswinnaars Storytelling en de Paul Peters Fotoprijs
Tijdens de expositie zijn ook de winnaars te zien van twee bijzondere prijzen: de winnaar voor de Prijs voor Storytelling en de winnaar van de Paul Peters Fotoprijs. Beri Shalmashi en Lyangelo Vasquez (winnaars Storytelling) maakten de documentaire ‘Big Village’ een project dat de bezoeker meeneemt naar het hoofdkwartier van de Koerdische verzetsbeweging tegen de islamitische regering in Iran uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Marwan Magroun (winnaar Paul Peters Fotoprijs) maakte ‘The Life of Fathers’; een portret van alleenstaande vaders met een migratieachtergrond in Rotterdam.

Meer informatie en kaartverkoop
De expositie van De Zilveren Camera is van 2 april tot en met 8 mei dagelijks tussen 11.00 – 17.00 uur in de Grote Kerk Alkmaar te bezoeken, tenzij anders moet worden besloten i.v.m. strengere maatregelen. Toegang tot de expositie is gratis, maar in verband met de veiligheid kunnen toegangskaarten voor een bepaald tijdslot uitsluitend worden gereserveerd via www.grotekerkalkmaar.nl.

Reacties

Cookieinstellingen