Natuurlijk Noord-Holland: recreëren in de Dorregeesterpolder

Foto: NH Nieuws - screenshot

Recreatiegebied Spaarnwoude, het Twiske, het Dijkgatsbos of het Diemerbos zijn mooie voorbeelden van natuurgebieden die zijn ingericht voor mensen. En dat geldt ook voor de Dorregeesterpolder met recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Mediapartner NH Nieuws maakte een uitgebreide reportage.

(bron: NH Nieuws)

Boswachters klagen steen en been nu het, vanwege de lockdown, mega-druk is in de natuur. Mensen die nooit een bos of duin bezochten, wandelen er nu lustig op los. We zouden haast vergeten dat er ook recreatiegebieden zijn: speciale natuurlijke terreinen die juist zijn ingericht voor mensen. Recreatiegebied Spaarnwoude, het Twiske, het Dijkgatsbos of het Diemerbos zijn daar mooie voorbeelden van.

De Dorregeesterpolder is een minder bekende, maar deze parel van Recreatie Noord-Holland is een bezoek meer dan waard. Rond deze polder loopt een prachtig pad waar Bart van Vliet van recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer hartstikke trots op is. “Je wandelt tussen weiland en water een rondje van het parkeerterrein naar de Dorregeestermolen en weer terug. Een rondje van ongeveer zes kilometer, iets meer dan een uur. We hebben, juist vanwege de corona-drukte, het pad verlegd zodat we het niet meer hoeven af te sluiten in het broedseizoen. Er is gewoon heel veel behoefte aan wandelnatuur.”

Klik HIER om verder te lezen en voor de complete reportage van mediapartner NH Nieuws. 

Reacties

Cookieinstellingen