Jong AZ pakt 3 punten tegen FC Den Bosch door late penalty

Jong AZ heeft vanmiddag de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Den Bosch op de valreep weten te winnen. Een penalty, twee minuten in blessuretijd, bracht uiteindelijk de 3 punten naar Wijdewormer.

Het zag er lang naar uit dat het duel in de onderste regionen van de keuken Kampioen Divisie in een gelijkspel zou eindigen. In de eerste helft was het Jong AZ die kort voor rust de score opende.  Nadat een shot van Zakaria Aboukhlal van de paal terugkaatste kon Hakon Evjen simpel binnen tikken.

In de tweede helft kwam FC Den Bosch langszij na een kopbal van Lorenzo Soares Fonseca in de 68e minuut: 1-1. Die stand bleef overeind tot in blessuretijd. In de 92e minuut kreeg Jong AZ echter alsnog een penalty die door Tijjani Reijnders werd benut.

De winst op FC Den Bosch veranderd voor Jong AZ niets voor de positie op de ranglijst. Het team van Michel Vonk blijft op de 18e plaats met 2 punten achterstand op Jong Utrecht.