Anja Schouten nieuwe burgemeester van Alkmaar

Foto: NH Nieuws

Anja Schouten (52), de korpschef van de politie Noord-Holland, wordt voorgedragen als de nieuwe burgermoeder van Alkmaar. Op 23 juni gaat ze aan de slag.

(bronnen: NH Nieuws / Gemeente Alkmaar)

Ze is geboren in Alkmaar, woont op dit moment in Heerhugowaard en heeft drie kinderen. Ze werkt sinds 2017 bij de politie, maar zat daarvoor in het bestuur van een zorgorganisatie. Ook werkte ze bij de brandweer in Alkmaar en Heiloo en was ze gemeentesecretaris in de Schermer.

Anja Schouten volgt Piet Bruinooge op die vorig jaar, na 14 jaar, om gezondheidsredenen zijn ambt neerlegde. Daarna nam Emile Roemer als waarnemer het stokje (lees: de ketting) over.

Nadat de minister van Binnenlandse Zaken en de Koning de voordracht van de gemeenteraad hebben bekrachtigd, volgt op 23 juni de be√ędiging door commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

Het is gebruikelijk dat de burgemeester van Alkmaar, namens de grootste gemeente, ook de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord wordt. De aangesloten gemeenten zullen daar uiteindelijk over beslissen.

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen