AZ buigt achterstand tegen RKC Waalwijk om in 1-3 overwinning

AZ heeft gisteravond in Waalwijk gedaan wat het doen moest om in de strijd te blijven voor de 2e plaats van de Eredivisie door met 1-3 te winnen van de selectie van Fred Grim.

Een eenvoudige of vanzelfsprekende overwinning was het echter zeker niet. De Alkmaarders, die het zonder aanvoer Teun Koopmeiners moesten doen (ziek) kenden een moeizame start waarbij de beste kansen voor RKC waren. Al na 8 minuten kwam Richard van der Venne oog in oog te staan met Marco Bizot na een ongelukkige sliding van Timo Letschert. Bizot wist echter met een fraaie redding een achterstand voor AZ te voorkomen.

Een kleine tien minuten later was het echter alsnog raak toen AZ-huurling Thijs Oosting de bal achter Marco Bizot lobte. Het betekende dat RKZ even mocht hopen op punten, die de ploeg uit Waalwijk hard kan gebruiken om buiten de degradatiezone te blijven. Die hoop werd echter zo’n 10 minuten na de openingstreffer bruut verstoord toen Gudmundsson op aangeven van Calvin Stengs eenvoudig de bal achter Kostas Lamprou binnen schoof.

In de tweede helft was het een kwestie van tijd totdat het steeds nadrukkelijkere veldoverwicht van AZ zich zou vertalen in de stand. Dat gebeurde uiteindelijk in de 63e minuut toen door een verdedigingsfout van  Anas Tahiri de weg vrij was voor Myron Boadu om zijn 13e doelpunt van dit seizoen te scoren voor de Alkmaarders.

Vijf minuten na de 1-2 daalden de kansen voor RKC helemaal tot het nulpunt toen aanvaller Sylla Sow door scheidsrechter Dennis Higler met rood naar de kleedkamer werd gestuurd na vermeend natrappen. Ondanks dat de beelden niet echt duidelijkheid verschaften bleef Higler bij zijn beslissing.

Het slotstuk van de wedstrijd kwam uiteindelijk van de voet van Calvin Stengs die in de 82e minuut tekende voor de 1-3 op aangeven van Albert Gudmundsson.

Door de overwinning van gisteravond staat AZ weer gelijk met PSV dat echter vanmiddag nog naar Tilburg moet voor de ontmoeting met Willem II.

Klik hier voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH nieuws.