Beefteefjes, een vrolijkmakend drieluik over depressie

TAQA Theater De Vest mag weer haar deuren openen en verwelkomt op donderdag 10 juni aanstaande het publiek bij Beefteefjes, een vrolijkmakend drieluik over depressie.

Beefteefjes is een voorstelling van theatermaker Servaes Nelissen en productiehuis Feikes Huis. Servaes Nelissen laat zich in het eerste deel van dit drieluik inspireren door zijn buurman de kunstschilder Willem Koevoet die al jaren geen kwast meer heeft aangeraakt. Op basis van gesprekken over twijfel, maakangst en eenzaamheid komt de schilder van stillevens kleurrijk tot leven. In het rauwe en associatieve middendeel speelt Nelissen een kunstenaar die het niet wil opgeven. Hij duikt daarbij niet zonder humor in zijn eigen donkere ziel. In het derde deel zien we Renate Schoep aan het werk. Zij is dierentolk en hondenpsycholoog.

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. Eerder was hij in het theater in Alkmaar te zien met Ilse Warringa in Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit), een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes.

Voor Beefteefjes ontving Servaes Nelissen de VSCD Mimeprijs. Uit het juryrapport: “Hij heeft een imposant oeuvre opgebouwd als poppenspeler en theatermaker. In Beefteefjes schetst Servaes op bijzonder invoelbare en persoonlijke wijze drie perspectieven op depressie. De mimejury prijst de stap die Servaes gemaakt heeft met dit werk en was bijzonder ontroerd door de persoonlijke thematiek die Servaes zonder ironie en met groot gevoel voor materiaal en verbeelding heeft getoond.”

Dierentolk Renate Schoep vertelt in het drieluik over haar seminars en depressie bij honden. “Daar komen ontzettend veel mensen op af. Iedereen kan dit leren, echt waar. En hoe meer mensen met dieren gaan praten, hoe minder eenzaamheid.“

Beefteefjes in Alkmaar: Donderdag 10 juni 2021 in TAQA Theater De Vest, aanvang 20:30 uur.

Reacties

Cookieinstellingen