VakantiePRET voor kinderen en jongeren met een beperking

Foto: Stichting Sport-Z

Deze zomervakantie organiseert Stichting Sport-Z drie sportieve activiteiten voor kinderen en jongeren met een beperking.

Op 14 juli kunnen zij meedoen aan een sportinstuif (10.00-12.30 uur) op het terrein van vv Kolping Boys. Dinsdag 20 juli (13.30-16.00 uur) staat een Sportroulette op het programma in sportcomplex De Meent. En dinsdag 27 juli (10.00-12.00 uur) nemen de instructeurs hen mee naar en over de obstakels bij Outdoorpark Alkmaar. De kosten bedragen € 5,- per activiteit, aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret.

Iedereen vindt het fijn om in de lange zomervakantie een uitstapje te maken, maar als je een beperking hebt is het vaak lastiger dit te organiseren. Sport-Z vindt dat sporten en bewegen toegankelijk moet zijn voor íedereen, ook als je een beperking hebt. Daarom introduceert zij deze zomervakantie VakantiePRET, leuke sportdagen waar een plezierige succeservaring voorop staat.

Sportinstuif
Bij de sportinstuif op 14 juli staan er allemaal leuke sporten, luchtkussens en spelletjes uitgestald waar je jezelf lekker bij kan uitleven. Bij deze activiteit zijn de ouders/verzorgers zelf verantwoordelijk voor de begeleiding van de deelnemers en beleef je samen een leuke dag.

Sportroulette
Bij de sportroulette bij De Meent ga je in kleine groepjes verschillende sporten uitproberen. Op het programma staan onder andere rolstoelbasketbal en judo, deze activiteit is goed rolstoeltoegankelijk.

Outdoorpark
Op dinsdag 27 juli ga je samen met de begeleiders van Sport-Z op avontuur in Outdoorpark Alkmaar. Ook staan er leuke groepsactiviteiten op het programma. Voor de laatste Outdoor dag geldt een minimumleeftijd van 6 jaar, de overige activiteiten zijn voor alle jeugdigen en jongeren te bezoeken.

Aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret. Betalen gebeurt op de dag zelf. Wie eerst meer informatie wilt kan contact opnemen met Madeleine Stoop via [email protected] of 061149728. Madeleine is de regiocoördinator aangepast sporten in de HAL en BUCH gemeenten en initiatiefneemster van VakantiePRET.

Cookieinstellingen