Bertje Doperwtje: niet geboren maar opgewekt!

Foto: Eric Coolen

De komende weken gaat illustrator Eric Coolen Alkmaarse Kopstukken tekenen. Vandaag als eerste  Bertje Doperwtje.

(illustratie: Eric Coolen)

Zowel in de IJmond als in Alkmaar is Bertje Doperwtje een bekende verschijning De persoon achter het ‘het mannetje in het groen’  is de in Heemskerk geboren Bert Romeijn, vijftien jaar kraandrijver in de walserij bij de Koninklijke Hoogovens maar nu niet eer weg te denken uit de straten waar hij onbetwist de bekendste straatmuzikant van de regio is geworden.

In zijn groene outfit en met zijn akoestische gitaar zingt hij over alles wat niet alleen hem, maar ongeveer iedere passant bezighoudt tot zelf een eigen alternatief voor het Koningslied.

Overigens beperkt Bertje zich niet uitsluitend tot de straat. Want behalve onaangekondigde optredens in onze binnensteden is hij ook te zien op veel straattheaterfestivals (waarhij al diverse malen de eerste prijs won) en verzorgt hij optredens tijdens kinderfeestjes, schoolreisjes en sinterklaasprogramma’s. Zijn liedjes gaan over het leven: liefde en geluk. Dus een groot gehalte aan vrolijkheid is hem  niet te ontzeggen. Zelf zegt hij dan ook niet voor niets: “Ik ben niet geboren, ik ben opgewekt’!

Bertje heeft inmiddels diverse cd’s opgenomen, waaronder een kinder-cd, is er ook een stripboek van hem, ‘Bertje Doperwtje en de mannen van Hak – Doperwtentaart’, en nu is ook tekenaar Eric Coolen door hem geïnspireerd.

Dat laatste is op zich niet zo vreemd, want Eric vindt zijn inspiratie in heel veel mensen en dingen. Dit zal dan ook niet de laatste Alkmaarders zijn die in de komende tijd hier voorbijkomt, getekend door Eric Coolen.

Reacties

Cookieinstellingen