55+

Mevrouw C van Geene-Nierop viert 100e verjaardag

Ze heeft de ‘eeuwige’ jeugd, mevrouw C. van Geene-Nierop uit Alkmaar. Maandag 2 augustus 2021 bereikte ze de leeftijd van 100 lentes. De openingsfoto toont haar met haar achter kleindochtertje van 1 jaar oud, die bij binnenkomst in de Alkmaarse woonzorglocatie Alkcare ’t Rekerheem nog even een heerlijk dutje deed.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Uiteraard feliciteert de reactie van Alkmaar.nieuws.nl mevrouw Geene, de familieleden en overige betrokkenen van harte met het behalen van deze eerbiedwaardige leeftijd en wensen haar nog vele gezonde jaren.

Mevrouw van Geene werd geboren in het Noordhollandse Midwoud. Ze woonde ook enige tijd bij haar zus in Heiloo en leerde in 1947 haar man kennen. Het paar trouwde in Alkmaar en  is daar ook gaan wonen. Ze woonde haar verdere leven in de Alkmaarse Bisschop Bottemannestraat in het Bergerhof- en Blaeustraatkwartier. (Rond 16:00 uur maakte de onlangs benoemde Alkmaarse burgemeester mevrouw Anja Schouten haar opwachting om de 100-jarige persoonlijk te komen feliciteren) Klik op alle onderstaande foto’s voor uitvergroting       De man van mevrouw Geene overleed helaas in 2008. Hij was Amsterdammer en kwam in 1936 in Alkmaar wonen. Hij was schilder en huismeester van beroep. Mevrouw van Geene had een zorgzaam leven, liefdevol- en zorgzaam voor haar gezin bestaande uit echtgenoot en twee dochters, Anja hieronder (L) en Sandra (R). Het echtpaar Geene kreeg vier kleinkinderen, drie jongens en een meisje. Sinds een jaar is er ook een achterkleinkind, een pittig dametje dat luistert naar de naam Safira… (hieronder mevrouw Geene met haar twee dochters ende foto daarna met haar achterkleinkind Safira)Burgemeester Schouten nam uitgebreid de tijd voor een gezellig gesprek met de jarige Leuk om te melden is dat mevrouw Geene vroeger motor heeft gereden en nu van haar dochters een rit met een motor met zijspan kreeg aangeboden, een tochtje dat zondag 8 augustus gaat plaatsvinden. Uiteraard waren er heerlijke gebakjes bij de koffie Nadat burgemeester Schouten enige tijd met de 100 jarige Alkmaarse had gesproken sloten de kinderen, kleinkinderen en achterkleindochter aan voor een gedenkwaardige foto van vier generaties! (zie ook het openingsfilmpje)Hieronder in willekeurige volgorde enkele foto’s van de genodigden op dit verjaardagsfeest

Cookieinstellingen