Gevarieerd programma Zomeravondconcert Grote Kerk 18 augustus

Foto: Taqatheater de Vest, foto aangeleverd

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. De editie van woensdagavond 18 augustus wordt verzorgd door organist Jan van de Laar.

Gevarieerd concert

Jan van de Laar is al vele jaren organist van het prachtig bewaard gebleven Robustelly orgel in Helmond. Hij heeft een gevarieerd programma uitgekozen voor zijn concert in Alkmaar met bekende en onbekende namen. Ooit gehoord van Severin Schaighofer? Van hem klinkt een Canzona op het koororgel. Van jubilaris Sweelinck zijn zelden gespeelde Almande en aandacht voor zijn Zuid-Duitse collega Christian Erbach van wie een Canzona zal klinken. Daarnaast wijdt Van de Laar zich aan muziek van Dietrich Buxtehude met wiens virtuoze Praeludium in d hij het concert zal openen. In Lüneburg had de jonge Bach les van Georg Böhm. Van hem speelt Jan een koraalpartita. Bachs lievelingsleerling Krebs is met drie werken vertegenwoordigd. Het concert wordt besloten met enkele meesterwerken van Bach zelf.

Entree

U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,50. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4de concert (automatisch) gratis!

Kaasmarktconcert vrijdag 20 augustus

Gedurende de zomermaanden verzorgen nationale en internationale organisten elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels: het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel. Op vrijdag 20 augustus worden de orgels bespeeld door organist Frederik Kranemann.

Zie ook taqatheaterdevest.nl | grotekerkalkmaar.nl

Reacties

Cookieinstellingen