WOW !! Alkmaar feliciteert met trots 75-jarig huwelijkspaar Wassing

Foto: Charles Duijff

70 jaar huwelijk is Platina, maar 75 jaar huwelijk wordt ‘Albast’ genoemd. Een kroonjuweel vind  ik zeker ook passend! In elk geval een zeer solide huwelijk tussen twee nog altijd stralende en verliefde mensen, het Alkmaarse echtpaar L.H. Wassing en mevrouw A. Wassing-De Vet.

Tekst en foto’s Charles Duijff. (Klik op een foto voor uitvergroting).

In de Alkmaarse Bagijnenstraat viel deze dagen 1 voordeur extra op! WOW! reageerde burgemeester Anja Schouten, toen ze hoorde dat er sprake was van een 75-jarig huwelijkspaar.         Sommigen zijn vandaag de dag al blij met een relatie van 75 maanden, of erger nog 75 dagen grappen we. De heer Wassing was tijdens zijn arbeidzame bestaan vrachtwagenchauffeur. Hij vervoerde ondermeer vlees in een koelwagen. Hij reed daarmee door heel Europa, vertelde hij: ”s Maandags reed ik weg, maar ik wist nooit wanneer ik weer thuis kwam’ (we lachen). Ook was hij werkzaam in de autobranche, als monteur, maar hij deed ook verkoop van auto’s.

Mevrouw Wassing mag zich ‘interieurverzorgster’ noemen. Zij woont al haar hele leven in Alkmaar en werd geboren in Overdie, de Overdiestraat. Mijnheer Wassing komt uit Drente, woonde ook een tijdje in Arnhem en mevrouw Wassing schat dat haar man ook al 76 jaar in Alkmaar woont. ‘Hij was 18 toen hij in Alkmaar kwam’ bevestigt ze. Het paar kreeg twee kinderen, een zoon en een dochter. De zoon overleed jaren geleden helaas op veel te jonge (62-jarige) leeftijd en ook nog op zijn verjaardag. Mevrouw Wassing is 93 lentes jong en mijnheer Wassing wordt 2 oktober 95 jaar jong. Ik schrijf met opzet jong, want ik ben vandaag getuige geweest van een vitaal- en stralend echtpaar! Ze kunnen bovendien volop genieten van 3 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen! Hieronder de huwelijksfoto van 75 jaar geleden.. De heer Wassing trouwde in uniform……Het 75-jarig bruiloftsfeest werd al het afgelopen weekend al gevierd. De trouwdag was 18 september. Maar dinsdag 21 september, 1 dag voor de meteorologische herfst begint kwam de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten het bruidspaar persoonlijk feliciteren! Eerst werd ‘de directeur’ ondervraagd door de burgemeester. Al snel waren ze samen aan de beurt om verhaal te doen over het geheim van zo’n lange- en gelukkige relatie. Het bruidspaar heeft ook een keurig verzorgde achtertuin, reden genoeg om daar ook enkele foto’s te maken. De dame rechts naast mevrouw Wassing is haar dochter. De redactie van Alkmaar.nieuws.nl feliciteert het paar en alle betrokkenen van harte en wenst allen samen nog vele gezonde- en gelukkige jaren toe!

 

Reacties