Alkmaarse sportkampioenen in het zonnetje gezet

Foto: JJFoto - Gemeente Alkmaar

ALKMAAR – Afgelopen donderdag zijn vijf Alkmaarse sportkampioenen gefeliciteerd met hun knappe sportprestaties. Samen met familie, vrienden en trainers werden de sporters door wethouder Christiaan Peetoom ontvangen in het stadhuis.

De sporters vertelden tijdens een presentatie zelf over hun sport, hun kampioenswedstrijd en lieten daarbij zelf ingestuurde filmpjes en foto’s zien. Daarna ontvingen ze felicitaties en een unieke Alkmaarse sportprijs uit handen van de wethouder.

Wethouder Sport, Christiaan Peetoom:  ‘Vandaag had ik de eer om Alkmaarse topsporters in het zonnetje te zetten! Zij hebben uitzonderlijke prestaties geleverd waarmee de gemeente Alkmaar goed op de kaart staat. Ik ben enorm trots op onze kampioenen. Nogmaals gefeliciteerd!’

NK Open Water Zwemmen
De zwemmers Hans Schoenmakers en Paul Oudendijk behaalden een gouden medaille tijdens het Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen. Zij waren bij de masters 50+ en masters 40+ de snelsten. Beiden ontvingen een verzilverd Waaggebouwtje voor deze mooie prestatie. Amber Kunst, vorig jaar sporttalent van Alkmaar, wist dit jaar tijdens het Nederlands Kampioenschap het Open Water Zwemmen in haar leeftijdscategorie te winnen. Zij ontving voor deze prestatie een plaquette.

NK Judo
Esmee Vendrig werd als 14-jarige Nederlands Kampioen Judo bij de meiden onder 15 jaar. Ook zij ontving een plaquette uit handen van de wethouder.

Acrobatic Paragliding
Luke de Weert doet een sport die niet in Nederland beoefend wordt: Acrobatic Paragliding. Hij trainde op alle mogelijk plekken in de Alpen en Spanje. In 2023 waren er in totaal 5 wedstrijden, waar de besten ter wereld aan mee deden. Tijdens de laatste run van de laatste wedstrijd moest hij alles uit de kast halen om met het juiste puntenverschil winnend te kunnen eindigen. In het bijzijn van familie en vrienden wist hij de wereldbeker in huis te halen. Een geweldige prestatie waarvoor hij op deze avond een Gouden Sportspeld ontving.

Cookieinstellingen