Dominee Sietse Greving (39) verongelukt in Zwitserland

Foto: Wim Meijer Fotografie

De 39-jarige dominee Sietse Greving van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt (GKV) in Alkmaar is tijdens zijn vakantie in Zwitserland verongelukt. Dat meldt een kennis van de dominee aan mediapartner NH Nieuws. Greving was sinds 2011 predikant voor de kerkengemeenschap in Alkmaar.

(bron: NH Nieuws)

Greving is verdronken in de rivier de Kander, aldus Zwitserse media. Hij zou bij een waterval in een onderstroom terecht zijn gekomen, waarna hij niet meer boven kwam. Hij is gisterochtend vroeg in de rivier gevonden, ter hoogte van het Zwitserse plaatsje Wimmes.

De kerkenraad van de Kapelkerk, waar Greving werkzaam was, schrijft in een mail aan de gemeente gevoelens van “grote verslagenheid en complete ontreddering” te ervaren. “In Sietse verliezen we een bevlogen en diep gelovige voorganger die ons zeven jaar mocht dienen en inspireren vanuit de volle breedte van Gods rijke evangelie.”

Afgelopen zondag zou de familie Greving nog naar een preek hebben geluisterd over ‘als de golven over je heen slaan, focus dan op Jezus’. “Van harte hopen we dat wij hier als gemeente ook troost uit mogen putten”, aldus de kerkenraad.

Reacties

Cookieinstellingen