Laatste weekend Zomer op het Plein

Foto: Edland Man (via Taqa Theater de Vest)

Dit weekend alweer de laatste keer Zomer op het Plein, de serie openluchtvoorstellingen op het Canadaplein in Alkmaar.

Sven Ratzke
De serie wordt afgesloten met eerst op zaterdagavond 11 augustus een optreden van de Nederlands-Duitse entertainer Sven Ratzke.

In zijn show ‘For One Night Only’ opent Ratzke een prachtige catalogus van muziek die hij met de jaren heeft verzameld. Parels van Bowie, Brecht en Brel passeren de revue. Hij vertelt hilarische verhalen, is zoals altijd gehuld in prachtige couture en wordt begeleid door de virtuoze Christian Pabst op de vleugel.

Pitou
Op zondagmiddag 12 augustus is vanaf 14.30 uur het podium op het Canadaplein voor de Amsterdamse zangeres Pitou.

Pitou laat zich inspireren door de melodieën van Joni Mitchell, de mooie droefheid van Sparklehorse en de koorzang van Le Mystère des Voix Bulgares. Haar prachtige debuut-EP werd benoemd tot een van de beste releases van het jaar, ze werd uitgenodigd voor The Great Escape in Brighton, speelde op Celtic Connections in Glasgow en timmert internationaal verder aan de weg.

Wende
Als echt laatste in de serie ‘Zomer op het Plein’ staat Wende vanaf 15.45 uur op het podium.

Singer-songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer en producer Wende pakte afgelopen voorjaar voor de tweede keer de Annie M.G. Schmidtprijs, nu voor het nummer ‘Voor alles’, gebaseerd op een gedicht van Joost Zwagerman. Dat is niet de eerste prijs die ze in ontvangst nam. Eerder al won Wende twee Edisons, een Gouden Notenkraker, een Gouden Harp en gouden platen. En dat is niet voor niets: ze raakt met haar scherpzinnige stem keer op keer tussen hart en ziel. Wende vernieuwt continu, ruilde Franse chansons in voor Engelstalige popmuziek, speelt klassiek repertoire en leerde zelf elektronische undergroundbeats maken.

Na Wende wordt ’t weer wachten op de zomer van 2019 voor een nieuwe serie ‘Zomer op het Plein’. We kijken er nu alweer naar uit.

Reacties

Cookieinstellingen